Доступність посилання

ТОП новини

ВООЗ повідомляє поліомієліт на Закарпатті, місцеві медики спростовують це


Вакцинація дитини оральною поліовакциною (ілюстраційне фото)
Вакцинація дитини оральною поліовакциною (ілюстраційне фото)

Всесвітня організація охорони здоров’я повідомила про два випадки захворювання на поліомієліт у Закарпатській області. Це, за повідомленням ВООЗ, є першим випадком цієї хвороби у Європі з 2010 року.

На думку фахівців ВООЗ, причиною захворювань на поліомієліт на Закарпатті є те, що лише половина дітей мають щеплення проти цієї хвороби.

Між тим, медики Закарпатської області спростовують повідомлення про випадки поліомієліту

«У Закарпатській області не зареєстровано жодного випадку поліомієліту. Цього року у Закарпатті до лікарів зверталось 12 людей зі схожими симптомами. Зокрема, йдеться про двох дітей з гострими в’ялими паралічами у Рахівському та Тячівському районі віком 1 та 4 років. Медики здійснили лабораторні дослідження, які показали, що поліомієліту у них немає. Це означає, що циркуляції дикого поліовірусу, який викликає захворювання поліомієліту, на Закарпатті немає», – повідомив у середу, 2 вересня, на прес-конференції в Ужгороді начальник головного управління Держсанепідслужби у Закарпатській області Володимир Маркович, якого цитує Mukachevo.net.

1 вересня у Міністерстві охорони здоров’я України повідомили, що на Закарпатті зафіксували два випадки захворювання дітей на поліомієліт – одній дитині чотири роки, іншій – десять місяців. За повідомленням МОЗ, діти не були вакциновані.

У дітей, які мають параліч через хворобу, підтвердили поліовірус cVDPV1, зазначили у Міністерстві.

За даними МОЗ, випадки циркуляції cVDPV дуже рідкісні, проте очікувані у країнах з великою кількістю невакцинованих груп населення. З 2009 по 2013 роки випадки cVDPV спостерігалися в Афганістані, Камеруні, Чад, Кенії, Нігерії, Пакистані, Сомалі, Ємені.

У МОЗ і ЮНІСЕФ нагадують, що поліомієліт – дуже заразна хвороба, що призводить до паралічу і смерті.

XS
SM
MD
LG