Доступність посилання

ТОП новини

Держсекретар США виступив на захист ядерної угоди з Іраном


Держсекретар США Джон Керрі
Держсекретар США Джон Керрі

Держсекретар США Джон Керрі вкотре виступив на захист ядерної угоди з Іраном.

Це сталося в Національному конституційному центрі у Філадельфії 2 вересня – невдовзі після того, як адміністрація президента Обами переконалася, що угода з Іраном, найімовірніше, не буде відкинута в Конгресі США.

«Якщо угода буде відкинута, ті, хто голосував проти, не зможуть сказати, скільки центрифуг Іран матиме наступного року або за рік потому. Якщо угода буде схвалена, ми зможемо сказати точно, якими будуть межі іранської ядерної програми», – наголосив держсекретар США.

Голосування щодо угоди з Іраном відбудеться пізніше у вересні.

Президент США Барак Обама нині має підтримку 34 сенаторів, які підтримують цю угоду. Це дає Обамі можливість ветувати рішення конгресменів, якщо вони спробують заблокувати угоду з Іраном.

Згідно з домовленістю, якої досягли 14 липня Іран і шість із провідних країн світу, серед них і США, передбачається поступове скорочення і врешті зняття накладених на Тегеран санкцій ООН, ЄС і США в обмін на значні обмеження ядерної програми Ірану, що мають на меті унеможливити створення ядерної зброї. У світі Іран підозрюють у таких можливих намірах, Тегеран це заперечує.

XS
SM
MD
LG