Доступність посилання

ТОП новини

Рада схвалила експеримент з ремонту доріг в Одеській, Волинській і Львівській областях


Дорога на Одещині (фото ©Shutterstock)
Дорога на Одещині (фото ©Shutterstock)

Депутати Верховної Ради України у другому читанні віддали 234 голоси за президентський законопроект щодо експерименту в Одеській, Волинській та Львівській областях із фінансування реконструкції, поточного ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення.

«Комітет розглянув законопроект і пропонує зафіксувати строк дії експерименту (з 1 вересня 2015 року до 1 січня 2017 року) безпосередньо у тексті законопроекту, конкретизувати термін «митні платежі» та включити до експерименту Чернівецьку область щодо фінансового забезпечення поточного ремонту автомобільної дороги загального користування державного значення Стрий – Івано-Франківськ – Чернівці – Мамалига (на Кишинів) (Н-10)», – сказав голова підкомітету комітету з питань бюджету Костянтин Іщейкін.

Законопроект передбачає фінансування ремонту автомобільних доріг Київ – Чоп (на Будапешт через Львів, Мукачеве, Ужгород) (М-06) на ділянці Львів – Сколе, Одеса – Рені (на Бухарест) (М-15), Львів – Радехів – Луцьк (Н-17) та Сколе – Славське (Т-14-24). Кошти на ремонт цих доріг передбачається залучати від «перевиконання щомісячних індикативних показників надходжень митних платежів Одеської, Волинської і Львівської областей».

У травні міністр інфраструктури Андрій Пивоварський заявляв, що державній акціонерній компанії «Автомобільні дороги України» («Укравтодор») у 2015 році на ремонт доріг виділено понад 4 мільярди гривень, з яких 3,4 мільярди виділено на ямковий ремонт доріг.

XS
SM
MD
LG