Доступність посилання

ТОП новини

4 вересня школи і дитсадки Києва не працюватимуть – Кличко


Смог над Києвом, 3 вересня 2015 року
Смог над Києвом, 3 вересня 2015 року

4 вересня школи і дитсадки Києва не працюватимуть – про таке рішення, ухвалене на екстреній нараді в Київській міській держадміністрації повідомив мер Віталій Кличко.

За словами Кличка, столична влада вирішила закликати киян по можливості залишитися вдома, особливо це стосується людей з хворобами дихальної або серцево-судинної системи. «Сьогодні буде скорочено день у школах. Завтра в навчальних закладах – школах, а також дитячих садочках, день скасований», – сказав Кличко.

Він зазначив, що місто не може вплинути на пожежу, і додав, що багато залежатиме від напрямку вітру.

Водночас Кличко підкреслив, що перед комунальниками поставили завдання більше мити вулиці. Важкий вантажний автотранспорт через задимлення внаслідок пожеж у Київській області зможе в’їхати на територію столиці не раніше 21:00, додав заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

За його словами, в Київській області в останні кілька тижнів діють вісім джерел займання торфовищ у Київській області в Іванківському, Києво-Святошинському, Вишгороді, Бородянському районах і біля Ірпеня. Крім того, у ДСНС повідомили про продовження гасіння масштабної пожежі в лісі Дарницького лісопаркового господарства.

«Ми дуже залежимо від напрямку вітру за станом забруднення. Сьогодні до 4:00 ці показники були значно перевищені», – повідомив Пантелеєв.

СЕС раніше повідомила, що зафіксувала в Києві суттєве перевищення шкідливих речовин у повітрі через пожежі.

Людям рекомендують обмежити перебування на відкритому повітрі, уникати тривалого перебування на відкритому повітрі рано вранці і в найспекотніший час доби. Крім того, радять тримати вікна зачиненими, особливо вночі і рано вранці. Також СЕС радить використовувати у побуті і на робочих місцях системи кондиціонування й очищення повітря, проводити вологе прибирання.

Крім того, потрібно збільшити споживання рідини до 2-3 літрів на день для дорослих, а також пити підсолену і мінеральну лужну воду, молочно-кислі напої, соки, мінералізовані напої.

XS
SM
MD
LG