Доступність посилання

ТОП новини

Задимленість в більшості районів Києва до кінця дня зникне – Чечоткін


Задимленість у Києві, 3 вересня 2015 року
Задимленість у Києві, 3 вересня 2015 року

Задимленість в більшості районів Києва до кінця дня зникне. Про це з трибуни парламенту проінформував голова ДСНС Микола Чечоткін.

«Метеорологічна димка збільшила візуалізацію задимленості, але це природне явище виникло б не залежно від того була пожежа чи ні. Очікуємо, що протягом дня все зникне», – запевнив Чечоткін.

У свою чергу заступник міністра екології та природних ресурсів Ганна Вронська запевнила, що загроз для здоров’я задимленість не становить.

«Радіаційний фон перебуває в межах норми. Що ж стосується забруднення атмосферного повітря, то за даними станом на 8 ранку, концентрація шкідливих речовин, а саме сірчистого ангідриду перевищує разову допустиму норму у декілька разів – від 5 до 8 разів – але, згідно з даними міністерства охорони здоров’я, таке перевищення не становить шкоди для здоров'я», – сказала вона.

Загалом за півроку кількість пожеж в природних екосистемах України збільшилась в 1,4 рази, а на торфовищах – у 4 рази. На сьогодні в Україні є 32 тліючих осередки на торфовищах на загальній площі 112 гектраів, 16 з них – у Київській області. Причинами загорання є значне зниження рівня підземних вод.

На Київщині в районі Зазим'я вчора виникла пожежа, яку вже о 19:00 локалізували.

У зв’язку з цим фахівці управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА рекомендують киянам закривати вікна, здійснювати провітрювання приміщень у вечірній та нічний час.

Необхідно обмежити прогулянки дітей, а в разі необхідності використовувати вологі пов’язки для захисту органів дихання, вживати побільше рідини (2-3 літри на день). У разі погіршення стану здоров’я варто негайно звертатись до медичних установ.

За даними ДСНС, наразі на території Київської області поблизу Києва у 5-ти районах продовжується гасіння 8 локалізованих осередків тління торфу на загальній площі близько 8 гектарів.

XS
SM
MD
LG