Доступність посилання

ТОП новини

У Росії Навальний анонсував «мітинг за змінюваність влади»


Олексій Навальний
Олексій Навальний

У Росії опозиційний політик Олексій Навальний оголосив про проведення 20 вересня в Москві мітингу з вимогою змінюваності влади. У своєму блозі він написав, що акція буде присвячена річниці так званої «рокіровочки» – 20 листопада 2011 року оголосили, що Володимир Путін, який обіймав тоді посаду глави уряду Росії, буде втретє балотуватися в президенти, а Дмитро Медведєв у разі його перемоги стане прем’єр-міністром.

Навальний заявив, що «захід буде повністю безпечним і дозволеним». Найближчим часом в мерію Москви мають подати відповідну заявку.

На сторінці акції у Facebook повідомляється, що місце її проведення «буде уточнене після всіх необхідних юридичних процедур». Серед основних вимог мітингу зазначені: безумовний доступ на вибори для опозиції, припинення війни, скасування цензури, звільнення політв’язнів і боротьба з корупцією.

Навальний зазначив, що «маніфестацій у Москві не було півроку – з часу вбивства Бориса Нємцова», великого мітингу – півтора року.

«Нам явно варто зібратися, обговорити важливі речі і продемонструвати цим дивним людям, які вважають, що у них у приватній власності може перебувати ціла країна, що ми теж тут живемо і ми якось не дуже планували жити в монархії», – написав Навальний.

Російський опозиціонер заявив, що після 2011 року «сенсом усіх рішень і дій державної машини» стала «узурпація і подальше довічне утримання влади Путіним і його бізнес-партнерами».

1 березня цього року в Москві відбулася акції памʼяті російського опозиціонера Бориса Нємцова, якого вбили пізно ввечері 27 лютого. Поліція тоді затримала понад 50 людей.

XS
SM
MD
LG