Доступність посилання

ТОП новини

Слідчий комітет Росії заявляє про «збитки» в розмірі 60 мільйонів доларів через біженців з України


Біженці з України на території Росії, архівне фото
Біженці з України на території Росії, архівне фото

У Слідчому комітеті Росії заявляють про «збитки» в розмірі понад 4 мільярди рублів (близько 60 мільйонів доларів за нинішнім курсом – ред.) у зв`язку з розміщення біженців з України. Про це заявив голова російського відомства Олександр Бастрикін на нараді з питань «протидії порушенням прав цивільного населення південного сходу України».

«Згідно з одержаними із суб`єктів Російської Федерації даними про видатки у зв`язку з розміщенням українських біженців, Російській Федерації завдано збитків на суму понад 4 мільярди рублів», – сказав Бастрикін.

За останніми даними ФМС, на території Росії перебуває 2,6 мільйона громадян України, з них понад мільйон залишили східні області України через бойові дії.

За даними ООН, у липні в Україні зареєстровані понад один мільйон триста тисяч вимушених переселенців, ще більш як мільйон осіб виїхали за кордон, здебільшого, до Росії. Водночас фахівці управління ООН у справах біженців і спостережної місії ОБСЄ фіксують і процес повернення біженців на окуповані території України. Зокрема, за звітами ОБСЄ, кількість українців, які повертаються з Росії в Україну через пункти пропуску у Ростовській області (Росія), значно перевищує кількість тих людей, хто виїжджає до Росії.

XS
SM
MD
LG