Доступність посилання

ТОП новини

ОБСЄ: 2 вересня спостерігачі зафіксували кілька порушень режиму тиші на Донеччині


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Спостережна моніторингова місія ОБСЄ повідомляє, що 2 вересня зафіксувала кілька порушень режиму припинення вогню у Донецькій області і жодного у Луганській.

В опублікованому звіті організації за 2 вересня зазначається, що спостерігачі почули п`ять порушення режиму припинення вогню на Донеччині.Такожу ОБСЄ повідомляють, що у Горлівці зафіксовані вирви від артилерії або мінометів.

Натомість у штабі АТО заявили, що вчора вперше за 4 дні бойовики застосували важке озброєння, обстрілявши зі 120-міліметрового міномета українські позиції біля села Новотошківське біля Бахмутської траси.

Сепаратисти з угруповання «ДНР», яке в Україні визнане терористичним, заявляють про відсутність обстрілів з боку Збройних сил України, а бойовики угруповання «ЛНР», яке також в Україні визнане терористичним, заявляють, що за минулу добу ВСУ здійснили 5 обстрілів, обстрілявши власні позиції.

Напередодні, 26 серпня, у Мінську відбулися зустрічі Тристоронньої контактної групи та чотирьох робочих підгруп. Як повідомив представник ОБСЄ у контактній групі Мартін Сайдік, переговорники на зустрічі у Мінську висловили намір забезпечити тривале припинення вогню на Донбасі з 1 вересня.

1 вересня відбулася відеоконференція тристоронньої контактної групи за участю сепаратистів Донбасу, усі учасники онлайн-зустрічі підтвердили: обидві сторони повністю дотримуються режиму припинення вогню.

Водночас 2 вересня заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александер Гуґ заявив, що спостерігачі не можуть підтвердити повне припинення вогню 1 вересня на Донбасі.

XS
SM
MD
LG