Доступність посилання

ТОП новини

Прем’єр Угорщини: криза з мігрантами є проблемою Німеччини


Мігрант з розмальованими пальцями у кольори німецького прапора на вокзалі в Угорщині, 3 вересня 2015
Мігрант з розмальованими пальцями у кольори німецького прапора на вокзалі в Угорщині, 3 вересня 2015

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявляє, що жителі Європи дуже налякані, оскільки лідери їхніх країн не здатні контролювати небувалий наплив мігрантів.

У четвер, 3 вересня, після переговорів з президентом Європарламенту Мартіном Шульцом, Орбан назвав нинішню кризу з мігрантами «проблемою Німеччини», а не загальноєвропейською.

«Ніхто не хоче залишатися в Угорщині. Наша робота – лише зареєструвати їх», – наголосив Віктор Орбан.

У відповідь на цей коментар, канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що наплив мігрантів «є проблемою, яка стосується усієї Європи» і додала, що її країна робить те, що є необхідним у плані моралі.

Меркель додала, що влада Угорщини має рацію, говорячи, що кордони Євросоюзу мають краще охоронятися, а мігрантів потрібно реєструвати.

З 1 вересня у Будапешті залишаються щонайменше 2 тисячі мігрантів, де їм заблокували виїзд з залізничної станції. Більшість з них намагаються потрапити до Німеччини, але влада Угорщини заявила, що діє згідно з законодавством ЄС.

3 вересня влада Угорщини відкрила залізничну станцію «Келеті» у Будапешті, але представники залізниці заявили, що зупинили всі рейси у західному напрямку.

XS
SM
MD
LG