Доступність посилання

ТОП новини

У США арештували чиновника за відмову реєструвати гей-шлюби


Кім Девіс
Кім Девіс

У США взяли під варту чиновника округу Роуен у штаті Кентуккі Кім Девіс, яку звинувачують у неповазі до суду через відмову видавати ліцензії на реєстрацію одностатевих шлюбів.

Постанову про арешт виніс у четвер, 3 вересня, окружний суддя Девід Баннінґ. Він наголосив, що рішення далося йому нелегко, але іншої альтернативи не було. За його словами, штраф би не вплинув на позицію Девіс. Скільки жінка пробуде під вартою наразі невідомо.

Кім Девіс припинила видавати дозволи на реєстрацію як одностатевих, так і традиційних шлюбів після червневого рішення американського Верховного суду, який легалізував шлюби представників гей-спільноти в усіх штатах.

Відмову підписувати ліцензії геям і лесбійкам Кім Девіс пояснила тим, що, як християнка, не може діяти інакше.

Суддя Баннінг заявив на це, що це може створити небезпечний прецедент. «Я теж віруюча людина, але я давав клятву», – додав суддя.

У момент розгляду справи біля будівлі суду зібралися сотні мітингувальників – і прихильники Кім Девіс, і ті, хто не згоден з її позицією.

26 червня Верховний суд США вирішив, що одностатеві пари мають право укладати шлюби по всій території Сполучених Штатів Америки. До цього часу у США одностатеві шлюби дозволяли 36 штатів і федеральний округ Колумбія, який займає столиця Вашингтон. Тепер цей дозвіл охоплює решту 14 штатів.

XS
SM
MD
LG