Доступність посилання

ТОП новини

Путін не знайшов у Китаї фінансування для кількох великих проектів


Президент Росії Володимир Путін під час дводенного візиту до Китаю підписав близько 20 нових угод, але не знайшов фінансування для кількох значних інфраструктурних та енергетичних проектів.

Зокрема, не отримали фінансової підтримки від китайських партнерів великі російські компанії «Газпром» і «Новатек». Банки Китаю, на які Росія сподівалася після накладення Заходом санкцій, досі не змогли компенсувати втрати від припинення співпраці з американськими та європейськими фінансовими установами.

Путін вважає причиною цього явища проблеми у світовій економіці, натякаючи на різке падіння фондового ринку Китаю.

«Ми бачимо турбулентність у світі і в наших економіках, і ми до цього готові», – сказав Путін на зустрічі з головою КНР Сі Цзіньпіном 3 вересня.

«У нас є абсолютна впевненість, що ми рухатимемося вперед поступово, розвиватимемо наші відносини і реалізуємо всі наші плани, в тому числі великі проекти», – додав російський лідер.

Результатом візиту Путіна до Пекіна стали угоди в різних секторах – від банківської справи до вантажних перевезень і телекомунікацій. Але спільні проекти Росії та Китаю на суму близько 113 мільярдів доларів фінансування не знайшли.

XS
SM
MD
LG