Доступність посилання

ТОП новини

Із міркувань безпеки на Дніпропетровщині скасували традиційний фестиваль у Петриківці


Петриківський розпис
Петриківський розпис

Через загрозу безпеці людей на Дніпропетровщині у п’ятницю скасували традиційний фестиваль-ярмарок «Петриківський дивоцвіт», який мав відбутись цими вихідними у селищі Петриківка, осередку народного розпису. Інформацію про це Радіо Свобода підтвердили організатори фестивалю.

Напередодні з ініціативою відтермінувати фестиваль виступив перший заступник голови Дніпропетровської обласної ради Анатолій Адамський.

«Трагічні події, які сталися у Києві, показали, що масові заходи можуть спровокувати заворушення. Ми не можемо ставити під загрозу безпеку та життя людей», – заявив Адамський. За його словами, фестиваль можна було б перенести на весну 2016 року.

Водночас у самій Петриківці майстри налаштовані провести хоча б деякі заходи, які планували. «У Петриківці будуть безкоштовно працювати музеї, і на головній алеї біля будинку культури майстри будуть проводити безкоштовні майстер-класи з розпису для всіх охочих», – заявили вони у п’ятницю.

«Петриківськй дивоцвіт» збирав разом громади Дніпропетровщини й майстрів народних промислів вісім років поспіль. В останні роки його відвідували гості з різних міст України та іноземці.

Цьогорічний фестиваль мав відбутись 5 вересня. На ньому майстри планували встановити кілька рекордів, зокрема, розписати петриківкою найбільшу кочергу.

XS
SM
MD
LG