Доступність посилання

ТОП новини

Тисячі нелегальних мігрантів прибувають з Угорщини до Австрії


Понад 4 тисячі нелегальних мігрантів сьогодні вранці прибули до Австрії з Угорщини. У п'ятницю угорська влада надали автобуси біженцям, які останні дні перебували на території Угорщини. У той же день кілька сот біженців вирушили з залізничного вокзалу в Будапешті пішки в бік Австрії. Очікується, що протягом дня в Австрію прибудуть ще кілька груп біженців.

Австрійська влада заявила, що досягла домовленості з урядом Німеччини дозволити мігрантам перетнути кордон і вирушити далі на захід.

Раніше Будапешт відмовлявся пропускати їх через свій кордон, наполягаючи на тому, що, відповідно до правил ЄС, вони зобов'язані зареєструватися.

У п'ятницю в Угорщині близько 300 мігрантів вирвалися з міграційного табору в місті Роско, біля кордону з Сербією, і зникли, розділившись на невеликі групи.

З початку цього року понад 140 тисяч мігрантів з країн Близького Сходу та Північної Африки прибули в Угорщину через територію Сербії. Будапешт почав будувати стіну висотою в 3,5 метра вздовж кордону з Сербією в спробі зупинити наплив мігрантів.

XS
SM
MD
LG