Доступність посилання

ТОП новини

Екс-депутат Марков заявляє, що подав у суд на українське бюро Інтерполу


Ігор Марков
Ігор Марков

Колишній народний депутат України Ігор Марков заявляє, що подав до суду на дії українського бюро Інтерполу. Про це він сказав в коментарі телеканалу «Росія-24».

«Україна мала б надати якісь документи, на основі яких мене арештували. Але, я так розумію, цих документів у них просто немає. Я зараз звернувся до суду щодо дій українського Інтерполу. Це – серйозна міжнародна організація, створена для боротьби зі злочинністю, а не для зведення політичних рахунків України», – зазначив він.

Українську бюро Інтерполу поки не коментувало цю інформацію.

Напередодні Ігоря Маркова, затриманого в Італії, відпустили з вʼязниці під домашній арешт. Захист політика просив суд про домашній арешт до ухвалення рішення щодо його екстрадиції в Україну.

Ігоря Маркова затримали 12 серпня у Санремо за запитом українського бюро Інтерполу. В Україні екс-депутату інкримінують хуліганські дії в Одесі 2007 року, коли біля обласної держадміністрації відбувалися пікети проти встановлення в місті пам’ятника російській імператриці Катерині II. Маркова підозрювали в організації побиття учасників акції, а також безпосередньо в побитті громадян, повідомляли в МВС.

Крім того, у 2013 році Вищий адміністративний суд позбавив Ігоря Маркова мандата, погодившись із аргументами позивачів, що результати виборів в одномандатному окрузі № 133 в Одесі, де той був обраний, неможливо встановити.

Сам Марков називав рішення суду політичною помстою.

Улітку 2015 року у Москві Ігор Марков, який неодноразово виступав із проросійською позицією, разом із колишнім українським прем’єром Миколою Азаровим оголошував про створення «комітету порятунку України».

XS
SM
MD
LG