Доступність посилання

ТОП новини

У США, Європі й Туреччині відкриють центри кримських татар – Чубаров


Рефат Чубаров
Рефат Чубаров

У США, низці країн Євросоюзу й Туреччині відкриють центри, що координуватимуть роботу кримськотатарської діаспори. Про це глава Меджлісу кримських татар Рефат Чубаров повідомив під час зустрічі із кримчанами у Львові, інформує сайт проекту Радіо Свобода «Крим. Реалії».

Рефат Чубаров заявив, що кримські татари у всьому світі мають активізуватися задля повернення Криму під контроль України, чинити тиск на уряди своїх країн для посилення санкцій проти країни-агресора.

«Для того, щоб координувати цю діяльність, ми дійсно працюємо на відкриттям деяких таких центрів Конгресу (кримських татар – ред.) і Меджлісу, вони будуть об’єднані в деяких країнах. Ми почали це робити з Вашингтона, і в Нью-Йорку у нас будуть люди. Другий крок – це Брюссель і Варшава. Також Анкара, це зрозуміло», – сказав Чубаров.

Глава Меджлісу наголосив, що кримськотатарська й українська діаспори мають діяти спільно. «Ми цю роботу бачимо з українською діаспорою. У Польщі і Канаді ми її робимо вже вдвох», – додав Чубаров.

На початку серпня у рамках другого Всесвітнього конгресу кримських татар, що тривав в Анкарі, його учасники зокрема закликали світову спільноту визнати геноцидом дії Росії щодо знищення кримськотатарського народу у період з 1783 року, тобто з часу ліквідації історичної батьківщини кримських татар – Кримського Ханства, і до сьогодні.

XS
SM
MD
LG