Доступність посилання

ТОП новини

У Таджикистані 2 офіцерів затримали за підозрою у сприянні генералу Назарзоді


На місці нападу у Душанбе
На місці нападу у Душанбе

Двох офіцерів Міністерства оборони Таджикистану затримали за підозрою у сприянні генералові Абдухаліму Назарзоді, якого обвинувачують в організації нападів у Душанбе й Вагдаті.

За даними МВС Таджикистану, офіцери могли попередити про напади, що готувалися, але не зробили цього, і такі дії призвели до трагічних наслідків.

Унаслідок нападів на відділення міліції у Вагдаті й атаки на силовиків біля аеропорту у Душанбе загинуло 17 людей – 8 працівників міліції і 9 нападників. Іще шістьох нападників затримали.

За даними МВС, напади вчинила «терористична група», яку очолював заступник міністра оборони Таджикистану Абдугалім Назарзода. Він зумів утекти, і нині триває його розшук.

Раніше у п’ятницю, 4 вересня, ще перед повідомленням про напади, на сайті президента Таджикистану Емомалі Рагмона з’явилося коротке повідомлення, що голова держави звільнив Назарзоду з посади заступника міністра оборони «через те, що він скоїв злочин», без уточнень, про що йдеться.

Абдугалім Назарзода, колишній командир загонів ісламської опозиції і член недавно забороненої Партії ісламського відродження Таджикистану, увійшов до офіційних силових структур держави 1997 року за умовами домовленостей між владою й опозицією про завершення п’ятирічної громадянської війни.

XS
SM
MD
LG