Доступність посилання

ТОП новини

На Дніпропетровщині за підтримки USAID влаштували марафон фестивалів для переселенців


На Дніпропетровщині розпочався марафон фестивалів для переселенців «Сяйво. Коло серця». Ґрант на реалізацію цього задуму ініціатори отримали від Агентства міжнародного розвитку США (USAID).

Цими вихідними фестивалі з цієї серії відбуваються у Дніпродзержинську та Верхньодніпровську.

За словами організаторів, таким чином стартував марафон із 15 фестивалів, які упродовж найближчих трьох місяців проведуть у різних містах та містечках регіону. Усі вони розраховані на переселенців із зони АТО, яким досить непросто інтегруватись у нове для них середовище.

«Цей фестиваль не тільки для переселенців, він для всіх. Але ми робимо акцент і запрошуємо переселенців, щоб інтегрувати їх у життя на Дніпропетровщині», – зауважує координатор фестивалю Світлана Лук’янченко.

Переселенці із зони АТО в різних містах Дніпропетровщини – не тільки активні учасники, а й організатори творчих заходів. У програмі кожного з фестивалів – виставка-ярмарок майстрів народної творчості, майстер-класи з гри на народних інструментах, малювання, виготовлення іграшки, виступи музичних гуртів, вогняне шоу тощо.

Наступними вихідними фестиваль для переселенців проведуть у Синельникові, далі – у Нікополі, Павлограді, Жовтих Водах та інших містах.

За офіційними даними, наразі на Дніпропетровщині зареєстровано 80 тисяч переселенців із Донбасу. За неофіційними, їх може бути приблизно вдвічі більше.

XS
SM
MD
LG