Доступність посилання

ТОП новини

Клімкін у Бельгії порушив питання Донбасу, мінські угоди та звільнення політичних в’язнів


Міністр закордонних справ України Павло Клімкін
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час робочого візиту до Бельгії обговорив з тамтешнім віце-прем’єром, міністром закордонних та європейських справ Дідьє Рейндерсом ситуацію на сході України, виконання мінських домовленостей, звільнення Росією українських політичних в’язнів, передає сайт МЗС.

«В центрі уваги співрозмовників були такі теми, як безпекова ситуація на сході України та стан виконання Мінських домовленостей, звільнення Надії Савченко, Олега Сенцова та інших українських політичних в’язнів, які незаконно утримуються на території Росії», – мовиться в повідомленні.

За даними МЗС, сторони також обговорили подальші спільні дії для забезпечення притягнення до міжнародної відповідальності усіх винних у скоєнні злочинів, пов’язаних з катастрофою рейсу МН17 «алайзійських авіаліній» у липні 2014 року.

В зовнішньополітичному відомстві зазначили, що керівники МЗС України та Бельгії також порушили питання двосторонньої співпраці, зокрема у торговельній сфері, та підтримку Бельгією євроінтеграційних прагнень України.

Очікується, що сьогодні в Брюсселі відбудеться зустріч міністрів ЄС, України та Росії щодо набрання з 1 січня 2016 року чинності угоди про ЗВТ між Україною та ЄС. Раніше у російському уряді заявили, що, якщо Україні, Росії і ЄС не вдасться домовитися щодо деяких положень угоди про зону вільної торгівлі між Києвом і Брюсселем, із 1 січня 2016 року Росія запровадить ембарго на українські товари.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін перебуватиме з візитом у Бельгії до 8 вересня.

XS
SM
MD
LG