Доступність посилання

ТОП новини

Ніч в наметовому таборі у центрі Кишинева минула спокійно – ЗМІ


Акція протесту у Кишиневі, Молдова, 6 вересня 2015 року
Акція протесту у Кишиневі, Молдова, 6 вересня 2015 року

Ситуація минулої ночі в наметовому таборі, який розгорнули протестувальники напередодні у центрі Кишинева, була спокійною. Як передає «РИА Новости», упродовж ночі люди приносили активістам гарячу їжу та воду.

Повідомляється, що біля будівлі уряду розгорнули близько 60 наметів, в яких на ніч залишалося близько півтори сотні осіб.

Активісти не перешкоджають рухові транспорту в центральній частині молдовської столиці, вулиці посилено патрулюють правоохоронці.

Протестувальники у Молдові вийшли у неділю під урядові будівлі з вимогою розпуску парламенту, відставки президента й проведення дострокових парламентських і президентських виборів, причому останні мають бути всенародними (нині президента Молдови обирає парламент). Також серед їхніх вимог – відставка керівників цілої низки державних органів країни: Генеральної прокуратури, Національного банку, Антикорупційної комісії, Вищої судової палати, Апеляційної палати, Митної служби, Ради захисту конкуренції. На думку активістів, керівниками цих органів мають стати представники громадянського суспільства.

Крім того, демонстранти вимагають повернути суму у близько 1 мільярда євро, яка минулої осені нез’ясованим чином зникла з трьох провідних комерційних банків Молдови. Саме з протестів через те зникнення коштів постала Громадянська платформа «Гідність та істина», яка стала організатором нинішньої акції.

Прем’єр-міністр Молдови Валеріу Стрелец заявив, що створив робочу групу з урядовців, щоб обговорювати вимоги демонстрантів.

XS
SM
MD
LG