Доступність посилання

ТОП новини

Ветеран війни у В’єтнамі проведе навчання з психологічної реабілітації українських бійців


Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Сьогодні, 7 вересня, у Києві починаються тренінги з психологічної реабілітації працівників органів внутрішніх справ та військовослужбовців, які повернулися із зони АТО, передає сайт МВС.

За даними відомства, навчання для українських бійців проводитиме американський психолог, ветеран війни у В’єтнамі Френк Пьюселік.

Очікується, що американський експерт розповість, як впоратися із посттравматичним стресовим розладом людям, які повернулися з АТО, а також дасть поради тим, хто працює із бійцями.

Як передає сайт МВС, у навчанні візьмуть участь лікарі-психологи та психотерапевти, зокрема і з числа тих, що працюють у військових частинах Національної гвардії України.

«Основним завданням семінарів-тренінгів є підготовка фахівців, які зможуть якісно працювати з людьми, що пережили воєнні події та зазнали стресу або психологічних травм внаслідок воєнного конфлікту на сході України», – мовиться в повідомленні МВС.

Навчання з психологічної реабілітації триватимуть до 12 вересня.

Від квітня минулого року на території Донбасу триває антитерористична операція, частину Луганської та Донецької областей продовжують контролювати проросійські сепаратисти. За даними ООН, від конфлікту на сході України потерпіло близько 6 мільйонів людей.

XS
SM
MD
LG