Доступність посилання

ТОП новини

Лисенко: за добу на Донбасі поранені 2 військових


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

Двоє українських військових поранені за минулу добу в зоні проведення АТО на сході України, повідомив речник Адміністрації президента з питань антитерористичної операції Андрій Лисенко.

Загиблих, за його словами, немає.

Як заявив Лисенко, ситуація на Донбасі продовжує залишатися «достатньо спокійною», по всій лінії зіткнення не зафіксовано жодного епізоду використання бойовиками важкого озброєння.

«Найбільш неспокійно вчора було в районі міста Мар’їнка, де протягом дня противник кілька разів вів «турбуючий» вогонь по передових українських позиціях з території Петровського району Донецька. Окрім стрілецької зброї і гранатометів, ворог використав БМП», – заявив речник.

Сепаратисти на своїх сайтах пишуть про порушення тиші з боку ЗСУ, але заявляють про значне зменшення кількості обстрілів. Про постраждалих чи загиблих не повідомляють.

Згідно з мінськими домовленостями, на лінії контакту від середини лютого мав діяти черговий режим припинення вогню, а важкі озброєння мали бути відведені. Проте перестрілки й обстріли, і з застосуванням «відведених» озброєнь, тривали. Сторони звинувачували одна одну в порушеннях і провокаціях.

Наприкінці серпня на переговорах у Мінську тристороння контактна група щодо мирного врегулювання в Україні, а також представники проросійських сепаратистів домовилися про чергове припинення вогню з 1 вересня, у зв’язку з початком навчального року.

XS
SM
MD
LG