Доступність посилання

ТОП новини

Вбивця найпопулярнішого лева Зімбабве вражений ворожістю і хоче повернутися на роботу


Американський дантист, який через убивство найпопулярнішого лева у Зімбабве викликав світове обурення у соціальних медіа, після місяця переховувань дав інтерв’ю Associated Press і Minneapolis Star Tribune.

Волтер Палмер заявив, що його глибоко вразила ворожість, спрямована проти нього і його родини, але він планує повернутися до роботи стоматологом у Міннесоті 8 вересня.

З усього світу на адресу Палмера почали надходити погрози й звинувачення після того, як у липні стало відомо, що він застрелив лева у зімбабвійському Національному парку Гванґе.

Чоловік наполягає, що діяв згідно із законом, і каже, що приголомшений тим, що гіди скерували його на вбивство найвідомішого в Зімбабве лева.

«Якби я знав, що цей лев мав ім’я і був важливим для країни чи дослідження, очевидно, я б не обрав його», – заявив Палмер 6 вересня.

Найпопулярніший у Зімбабве лев, 13-річний Сесіль, був застрелений американським дантистом Джеймсом Палмером з арбалета у національному парку Гванґе. Влада Зімбабве з’ясувала, що американець заплатив організаторам нелегального сафарі 54 тисячі доларів за право пополювати на лева.

Фахівці з’ясували завдяки GPS-трекерам на нашийнику Сесіля, що тварина померла не відразу. Після пострілу браконьєри переслідували його близько 40 годин, щоб добити.

Сесіль користувався популярністю як у зімбабвійців, так і у мандрівників. Він був твариною-знаменитістю у Зімбабве.

XS
SM
MD
LG