Доступність посилання

ТОП новини

Гройсман: пенсії і зарплати будуть питанням №1 у Раді наступного тижня


Володимир Гройсман
Володимир Гройсман

Наступного пленарного тижня Верховна Рада України має ухвалити рішення щодо підвищення соціальних стандартів й індексації зарплат і пенсій, заявив в ефірі Радіо Свобода голова парламенту Володимир Гройсман.

За його словами, для цього знадобиться консолідація парламенту і чітка координація роботи з урядом.

«Пенсії, зарплати і соціальні показники будуть питанням №1 наступної сесії. На сьогодні ще не надійшов цей проект закону до парламенту. Очевидно, що завтра до кінця дня він вже може зайти в парламент і там буде опрацьований», – зазначив Гройсман.

Він також повідомив, що провів зустріч із виконавчим директором Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард, де обговорювалося питання підвищення соціальних стандартів в Україні.

«Пані Лагард сказала, що економічні реформи мають завжди кореспондуватися з соціальною підтримкою людей, з виконанням соціального контракту по відношенню до людей. Ось це ми маємо зробити наступного тижня», – зазначив Володимир Гройсман.

Раніше прем’єр-міністр Арсеній Яценюк закликав Верховну Раду ухвалити закони, необхідні для реформування країни, і висловив сподівання на підтримку парламентом змін до бюджету, що передбачають підвищення соціальних стандартів з 1 вересня.

Перед цим в уряді пообіцяли підвищити соціальні стандарти для 12 мільйонів громадян.

Верховна Рада працюватиме в режимі засідань з 15 до 18 вересня.

XS
SM
MD
LG