Доступність посилання

ТОП новини

У Росії оштрафували православних екстремістів за напад на художню виставку


Протест «православних активістів» проти виставки в Манежі в Москві
Протест «православних активістів» проти виставки в Манежі в Москві

У Росії Тверський суд столиці Москви оштрафував на тисячу рублів (менш як 320 гривень) двох активістів руху «Божа воля», які влаштували погром на виставці «Скульптури, яких ми не бачимо» в Манежі – виставковому залі в центрі міста.

Суд визнав їх винними у дрібному хуліганстві.

Лідера так званих «православних активістів» Дмитра Цоріонова, відомого на прізвисько Ентео, судитимуть за цією ж статтею 15 вересня.

Напад на виставку «Скульптури, яких ми не бачимо» в Манежі стався 14 серпня. Активісти на чолі з Ентео пошкодили чотири роботи скульптора Вадима Сідура, які, на їхню думку, ображають почуття віруючих. Представник Манежу Олена Карнєєва оцінила збиток від дій «православних активістів» більш ніж у мільйон рублів (близько 320 тисяч гривень).

Після погрому на захист виставки в Манежі висловилися керівники російських музеїв. За їхніми словами, подія поставила під загрозу все музейне співтовариство Росії, що опинилося беззахисним перед вандалами, що нищать твори мистецтва.

26 серпня на виставку в Манежі знову напали: двоє відвідувачів – чоловік і жінка – спочатку оглядали експозицію, а потім різко зірвали одну з робіт скульптора Вадима Сідура. Нападники не заявляли про свою належність до будь-якого громадського руху і не стали залишати виставку до прибуття поліції.

XS
SM
MD
LG