Доступність посилання

ТОП новини

АТО: бойовики відновили обстріли після затишшя


©Shutterstock
©Shutterstock

У прес-центрі антитерористичної операції у вівторок вранці повідомляють, що бойовики на Донбасі після відносного затишшя напередодні відновили бойову активність із вечора понеділка. Про це йдеться в повідомленні на сторінці прес-центру у Фейсбуку.

«Близько 18-ї години в районі населеного пункту Сизе, що на луганському напрямку, диверсійно-розвідувальна група бойовиків – до 7 осіб за підтримки стрілецької зброї і гранатометів намагалася обійти наш опорний пункт. В результаті бойового зіткнення противник відступив. Крім того, о 18:25 злочинці зі стрілецької зброї обстріляли наші підрозділи в Майорську, на артемівському напрямку. А близько 23-ї години бандити били з 82-міліметрового міномету по українських позиціях у Мар’їнці», – мовиться в повідомленні.

Загалом упродовж минулої доби проросійські бандформування тричі порушили перемир’я, зазначили в прес-центрі.

«Після півночі 8 вересня о 1:40 в районі селища Сизе, неподалік опорного пункту сил АТО, де декілька годин тому відбувся бій, ворожі диверсанти знову невдало намагалися прорвати нашу оборону», – мовиться в повідомленні.

На сайтах сепаратистів наразі не повідомляють як пройшла минула ніч на Донбасі, втім, зауважують, що минула доба була загалом спокійною. Бойовики кажуть про 5 порушень з боку ЗСУ режиму тиші, зокрема обстріл населених пунктів Саханка і Спартак.

Згідно з мінськими домовленостями, на лінії контакту від середини лютого мав діяти черговий режим припинення вогню, а важкі озброєння мали бути відведені. Проте перестрілки й обстріли, і з застосуванням «відведених» озброєнь, тривали. Сторони звинувачували одна одну в порушеннях і провокаціях.

XS
SM
MD
LG