Доступність посилання

ТОП новини

Геращенко: кошти міжнародних організацій мають піти на житло і роботу постраждалим від війни


Ірина Геращенко (©Shutterstock)
Ірина Геращенко (©Shutterstock)

Уповноважена президента України з питань мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях Ірина Геращенко заявляє, що кошти неурядових міжнародних організацій треба спрямувати на житло і працевлаштування постраждалим від війни на Сході. Про це вона сказала в інтерв'ю Радіо Свобода.

«Є великі сподівання, що у зв’язку зі створенням агенції з питань відновлення Донбасу саме ці кошти неурядових міжнародних організацій мають піти в першу чергу на дві речі – на житло і на працевлаштування тих людей, які постраждали від війни на Сході», – сказала Ірина Геращенко.

За її словами, програми відбудови потерпілих внаслідок бойових дій населених пунктів має розробити центральна влада.

«Ці програми має ухвалювати в першу чергу уряд, і давно мав вже це робити, а не все-таки місцеві органи влади», – додала Геращенко.

Вона повідомила, що українська влада робить деякі спроби відновити соціальний сектор Донбасу на територіях, які контролює.

«Не можна так само говорити, що влада нічого не робить для відновлення територій, які перебувають під її контролем. Тому що стосується, наприклад, соціального сектора – це лікарні, це школи, – там ведеться велика робота. 1 вересня, наприклад, в Луганській області відновили, відбудували 21 школу – це велика цифра зараз для українського бюджету. І так само понад 30 шкіл відновили в Донецькій області, що є важливим», – сказала уповноважена президента з питань мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях.

Постановою Кабінету міністрів України торік у вересні було створено Державне агентство з питань відновлення Донбасу. Лише влітку цього року уряд оголосив про намір виділити структурі понад 4 мільйони гривень на функціонування.

Раніше потреби на відновлення Донбасу в уряді оцінили у близько 1,5 мільярда доларів.

XS
SM
MD
LG