Доступність посилання

ТОП новини

У Мінську зустрічаються координатори робочих груп щодо ситуації на Донбасі


У столиці Білорусі Мінську почала роботу Тристороння контактна група з урегулювання конфлікту на Донбасі, повідомляє МЗС Білорусі на своїй сторінці в Twitter.

«Переговори про урегулювання на сході України почалися в Мінську із зустрічі координаторів робочих груп», – мовиться в повідомленні.

Очікується, що темою нинішніх перемов буде розробка і парафування угоди про відведення від лінії зіткнення озброєння калібру менш як 100 міліметрів, а також танків. Над документом почали працювати на засіданні контактної групи ще на початку серпня, але досягти остаточної домовленості сторонам так і не вдалося.

Останній раунд переговорів, у режимі відеоконференції, про врегулювання конфлікту на Донбасі відбувся 4 вересня.

Згідно з мінськими домовленостями, на лінії контакту з середини лютого мав діяти черговий режим припинення вогню, а важкі озброєння мали бути відведені. Проте перестрілки й обстріли, і з застосуванням «відведених» озброєнь, тривають постійно. Сторони звинувачують одна одну в порушеннях і провокаціях.

Наприкінці серпня на переговорах у Мінську Тристороння контактна група щодо мирного врегулювання в Україні, а також представники проросійських сепаратистів домовилися про чергове припинення вогню з 1 вересня у зв’язку з початком навчального року.

XS
SM
MD
LG