Доступність посилання

ТОП новини

Осінь і зима будуть теплими – синоптики


Українські синоптики прогнозують, що осінь і зима будуть теплими. Про це повідомила завідувач відділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту Вазіра Мартазінова.

«Ані зима, ані осінь холодними не будуть. Я можу чітко сказати, температури будуть плюсові», – наголосила вона.

Мартазінова зазначила, що заморозки в окремі дні очікуються з другої половини жовтня, але в цілому жовтень буде теплим, переважно температура буде близько 10 градусів.

Поступове зниження температури в листопаді зміниться потеплінням на початку зими, коли температура сягатиме 5-7 градусів тепла.

Метеорологи обіцяють сніжний і морозний Новий рік. Температура повітря у третій декаді грудня знизиться до 10-15 градусів морозу, а в січні значно підвищиться.

«Тільки до 10 січня будуть морозні дні, а далі температура піде вище за норму. Якщо мінус три градуси норма, то буде на три-чотири вище, тобто нуль і плюсова температура», – сказала Мартазінова, додавши, що лютий очікується м'яким і з незначними опадами.

За даними «Нафтогазу», Україна має накопичити для проведення опалювального сезону і підтримки транзиту до ЄС 19 мільярдів кубометрів газу за умови, що російський імпорт не відновиться.

Заступник голови парламентського комітету з будівництва і житлово-комунального господарства, депутат від «Самопомочі» Альона Бабак вважає ці цифри завищеними. «За січень-лютий-березень на опалення пішло на 10% менше газу, ніж планував уряд», – наголосила вона.

Станом на 8 вересня Україна накопичила в підземних сховищах 14,8 мільярдів кубометрів газу.

XS
SM
MD
LG