Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура просить взяти під варту екс-голову НБУ Ігоря Соркіна


Генеральна прокуратура України направила до суду клопотання про взяття під варту колишнього голову Національного банку Ігоря Соркіна та колишнього голову правління «Реал-банку» Віктора Агафонова. Про це повідомила прес-служба відомства.

«Генеральною прокуратурою України розслідується кримінальне провадження за фактами незаконного заволодіння службовими особами Національного банку України, ПАТ «Реал банк» коштами Національного банку України у вигляді стабілізаційного кредиту на загальну суму майже 800 мільйонів гривень», – ідеться в повідомленні.

За цими даними, 7 вересня винесено повідомлення про підозру Ігорю Соркіну у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 5 ст. 191 (заволодіння шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем державними коштами в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України.

За цими і кількома іншими статтями триває провадження і щодо Віктора Агафонова.

Віктор Агафонов та Ігор Соркін оголошені в розшук, направлене до суду клопотання про обрання їм запобіжного заходу – тримання під вартою, інформує прес-служба Генпрокуратури.

«Зазначені особи підозрюються в участі протягом 2013-2014 років... у створеній Сергієм Курченком злочинній організації», – додають у відомстві.

Федеральна прокуратура Швейцарії розслідує кримінальне провадження щодо українського бізнесмена Сергія Курченка за фактами відмивання грошей на рахунках компаній VETEK Gas Trading & Supply SA та VETEK Trading SA.

Ігор Соркін був головою Національного банку з січня 2013 до лютого 2014 року.

XS
SM
MD
LG