Доступність посилання

ТОП новини

Жебрівський про «контрабанду» на Донбасі: за 15 хвилин ганьби можна отримати дворічну зарплату


Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський
Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський

Незаконне переправлення вантажів через лінію розмежування можуть покривати українські військові, вважає голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

Про це він сказав в ефірі Радіо Свобода.

Сума за перевезення контрабанди сягає 300 тисяч гривень, і втриматися від такого хабаря може далеко не кожен, вважає Жебрівський.

«Я не можу сказати, що це системна річ. Але коли зарплата у комбата 12 тисяч гривень, а йому пропонують 200-300 тисяч гривень, то не у всіх витримують нерви. Можливо, хтось тримається тиждень-два, можливо, хтось тримається місяць. Тобто за 15 хвилин ганьби можна отримати дворічну зарплату», – зазначив Павло Жебрівський.

Перекрити повністю нелегальне перевезення вантажів навряд чи вдасться, вважає посадовець. За його словами, це питання далі не є врегульованим, і суди відпускають так званих контрабандистів.

«Власники фур, які затримали, вже подають позови, що зіпсувався товар. Вони вимагають відшкодувати матеріальну і моральну шкоду. Має бути роз’яснення Верховного суду чи інші інструктивні матеріали, щоб судді послуговувалися ним у прийнятті рішень», – розповів Павло Жебрівський.

На Донбасі вздовж лінії розмежування працюють міжвідомчі мобільні групи, завдання яких – попередити несанкціоновані вантажі як на території, підконтрольні бойовикам, так і в зворотному напрямку. Нещодавно одну з таких груп розстріляли невідомі. Загинули двоє людей, четверо – поранені. Тоді голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука заявив, що до нападу причетні українській військові, які покривають контрабандистів.

XS
SM
MD
LG