Доступність посилання

ТОП новини

Жебрівський вважає, що компанія Ахметова домовляється з «ДНР», у «Метінвесті» заперечують


Павло Жебрівський
Павло Жебрівський

Компанія «Метінвест», основним акціонером якої є мільярдер Рінат Ахметов, домовляється з угрупованням «ДНР» про роботу своїх підприємств і сплачує сепаратистам податки – таку думку в ефірі Радіо Свобода висловив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

«Питання комунікацій із тією стороною, безумовно, є. Там працюють від «Метінвесту» підприємства. Той же Єнакіївський, Макіївський метзаводи. Власне, вони домовляються там. Щоб вони сьогодні не говорили, але комунікації є. Думаю, що є сплата так званих «податків» до так званого «ДНР». Тому що, якби не платили нічого, я думаю, їм не дозволили б. У мене немає фактів підтвердження, але в мене є логічні роздуми з цього приводу», – сказав Жебрівський.

Відео: Радіо Свобода онлайн

У прес-службі «Метінвесту» Радіо Свобода підтвердили інформацію, що Єнакіївський металургійній завод та його макіївська філія працюють, вони зареєстровані на території, підконтрольній українській владі, однак заперечили, що компанія має якісь домовленості із сепаратистами.

«В жодному разі «Метінвест» не має жодних домовленостей з представниками так званої «ДНР», – мовиться у відповіді прес-служби «Метінвесту».

Також у компанії стверджують, що працюють за українським законодавством і сплачують податки до українського бюджету. Відповідно до інформації прес-служби «Метінвесту», у 2014 році підприємства групи сплатили у бюджет України 14,2 мільярда гривень, у першому півріччі 2015 року – 7,4 мільярда гривень.

XS
SM
MD
LG