Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк розпочинає візит до Польщі для обговорення реформ і протидії агресії Росії


Арсеній Яценюк (©Shutterstock)
Арсеній Яценюк (©Shutterstock)

У середу, 9 вересня, прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк під час робочого візиту до Польщі обговорить з керівництвом країни питання двосторонньої співпраці та зусилля з встановлення миру в регіоні й протидії російській агресії. Про це йдеться в повідомленні на урядовому порталі.

Очікується, що керівник українського уряду зустрінеться у Варшаві з президентом Польщі Анджеєм Дудою та прем’єр-міністром Евою Копач.

За даними уряду, під час візиту сторони обговорять «комплекс політичних, економічних і гуманітарних питань стратегічного партнерства двох держав, а також співпраці у справах встановлення миру і безпеки в регіоні».

Крім того, йтиметься про залучення досвіду Польщі у втілення програми внутрішніх державних реформ, нарощування обсягів взаємної торгівлі, розбудову транскордонної інфраструктури тощо.

«Окрема увага буде присвячена українсько-польській взаємодії у контексті міжнародних зусиль задля протидії російській агресії і врегулювання конфлікту на Донбасі, а також у сфері інтеграції України до ЄС і НАТО», – йдеться в повідомленні.

Сьогодні у Варшаві також планують підписати договір про надання Польщею кредиту у розмірі 100 мільйонів євро з розбудови прикордонної дорожньої інфраструктури та облаштування пунктів пропуску українсько-польського кордону. Уряд Польщі схвалив днями текст відповідного договору. В канцелярії польського уряду пояснили, що мотивацією для надання позики стали «політичні аргументи, пов'язані, зокрема, з необхідністю підтримки реформ в Україні».

Після відвідин Польщі, у четвер, 10 вересня, Арсеній Яценюк вирушить до Словаччини.

XS
SM
MD
LG