Доступність посилання

ТОП новини

Європарламент ухвалив незаконодавчу резолюцію про права біженців


Поліцейські намагаються зупинити натовп нелегальних мігрантів із Близького Сходу на угорсько-сербському кордоні, 8 вересня 2015 року
Поліцейські намагаються зупинити натовп нелегальних мігрантів із Близького Сходу на угорсько-сербському кордоні, 8 вересня 2015 року

Європейський парламент ухвалив у вівторок незаконодавчу резолюцію про права біженців, які шукають притулку в ЄС. Як мовиться на офіційному сайті Європарламенту, в документі висловлено стурбованість ситуацією з людьми, які прагнуть знайти прихисток на теренах Європи.

«Основою міграційної політики Євросоюзу та його держав-членів має бути солідарність і повага до фундаментальних прав мігрантів та шукачів притулку. Потрібно гарантувати основний мінімальний рівень життя, необхідний для дотримання громадянських, економічних, культурних та соціальних прав для найуразливіших та соціально незахищених верств населення», – мовиться у повідомленні.

Документ вказує також, що країни ЄС повинні вдатись до рішучих заходів щодо запобігання подальшим трагедіям на морі.

За даними ООН, з початку 2015 року понад 380 тисяч людей перетнули Середземне море, щоб дістатися до Європи і попросити притулку, а майже 3 тисячі загинули, намагаючись перетнути море на переповнених човнах.

Президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер сьогодні має оголосити план подолання міграційної кризи в Європі. Відповідно до передбачуваних пропозицій, 120 тисяч людей, які шукають притулку, мають бути «розподілені» згідно з квотами у країнах ЄС. Категоричнро проти таких примусових квот виступають східноєвропейські члени Євросоюзу.

XS
SM
MD
LG