Доступність посилання

ТОП новини

Пакистан та Індія проводять переговори щодо безпеки в спірному регіоні Кашмір


Високопосадовці Пакистану та Індії, що займаються питаннями безпеки кордонів, проводять сьогодні, 9 вересня, в Нью-Делі зустріч щодо пом’якшення напруженості в спірному регіоні Кашмір з огляду на нещодавнє вбивство там в результаті сутичок кількох цивільних осіб.

Перемовини розпочалися після того, як у серпні раптово було скасоване через розбіжності в порядку денному засідання радників з національної безпеки.

Радник з питань безпеки уряду Пакистану Сартадж Азіз повідомив, що начальник військової поліції Пакистану зустрінеться з керівником прикордонних сил безпеки Індії на зустрічі, метою якої є «зниження напруженості на лінії контролю» і дотримання угоди про припинення вогню.

Усього пакистанська делегація складатиметься із 16 посадовців, що візьмуть участь в різних сесіях переговорів.

Угода про припинення вогню в Кашмірі була часто порушена за останні місяці, кожна зі сторін звинувачувала іншу в провокуванні транскордонного обстрілу, що призвів до загибелі мирних жителів.

Гімалайський регіон розділений між двома країнами, кожна з яких заявляє свої права на повне володіння ним (а частково також захоплений Китаєм). Дві країни-сусіди, що мають в своєму арсеналі ядерну зброю, воювали поміж собою тричі, два з цих воєнних конфліктів, початок яких припав на 1947 рік, були саме за Кашмір.

XS
SM
MD
LG