Доступність посилання

ТОП новини

Українські військові втратили одного бійця за минулу добу – речник


Речник адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко
Речник адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко

За минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції загинув один військовий, повідомив 9 вересня речник адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, це сталося в бою проти диверсійної групи бойовиків, яка намагалася прорватися на Луганському напрямку.

«Між 1:00 та 2:00 противник знову спробував просочитися через українську лінію оборони в Станично-Луганському районі. Ворожа ДРГ переправилася через річку Сіверський Донець в районі селища Сизе і вступила в бій із українськими військовими. Після півгодинної перестрілки противник відступив. В ході бою загинув один український воїн. Більше втрат сили АТО за минулу добу не зазнали», – сказав Лисенко.

Загибель українського військового в цьому бою підтвердив також речник АТО у Луганській області Руслан Ткачук. За наведеними ним даними, «8 вересня з 01:40 до 02:10 у районі Шаров Кут Станично-Луганського району відбулася спроба прориву ДРГ у районі опорного пункту підрозділу Збройних сил України».

Повідомлення про цей бій на сайтах сепаратистів немає.

Водночас сепаратистський ресурс «Луганский информационный центр» з посиланням на «Народну міліцію ЛНР» пише про два порушення українськими військовими режиму перемир’я 8 вересня. Обидва інциденти, стверджують сепаратисти, сталися вдень у районі Первомайська. Про жертви чи руйнування сепаратисти не повідомляють.

Сепаратисти з угруповання «ДНР» повідомляють, що обстрілів у ніч на 9 вересня не було.

XS
SM
MD
LG