Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: голосування щодо децентралізації не буде, якщо Росія зірве мінські угоди


Україна повернеться до обговорення змісту змін до Конституції, якщо Москва відмовиться від мінських угод. Про це 9 вересня в Києві на засіданні Ради регіонального розвитку заявив президент Петро Порошенко.

Крім того, голова держави додав, що у разі запровадження воєнного стану зміни до Конституції також не вноситимуться.

«Якщо Москва вирішить поховати мінські угоди, то ми повернемося до змісту змін до Конституції. Якщо дійде до воєнного чи надзвичайного стану, не вагаючись ні секунди, я видам відповідний указ, подам відповідне рішення до Верховної Ради. І в умовах запровадження надзвичайного чи воєнного стану ніякі зміни до Конституції голосуватися не будуть. Але я вперто проводжу лінію, щоб уникнути цього сценарію», – сказав Порошенко.

Він наголосив, що без прогресу в політико-дипломатичному врегулюванні конфлікту на сході України змін до Конституції не буде.

Законопроект щодо децентралізації у першому читанні Верховна Рада підтримала 31 серпня. Для ухвалення у другому читанні необхідно буде 300 голосів. З критикою децентралізації в тому вигляді, як її пропонує президент, виступають фракції Радикальної партії та «Самопомочі».

XS
SM
MD
LG