Доступність посилання

ТОП новини

Американський онлайн-кінотеатр Netflix покаже фільм про Євромайдан


Київ, 20 лютого 2014
Київ, 20 лютого 2014

Американський онлайн-кінотеатр Netflix випустив трейлер документального фільму про події Євромайдану в Україні.

Стрічка Winter on Fire: Ukraine’s Fight for Freedom (Зима у вогні: боротьба України за свободу) для каналу зняв американський режисер Євгеній Афінеєвський, який народився у Росії. На екран фільм має вити 9 жовтня.

«Winter on Fire: Ukraine’s Fight for Freedom – це хроніка 93-денного періоду 2013-2014 років, який показує трансформацію руху за громадянські права у багатомільйонну революцію і цивільний протест», – мовиться у повідомленні Netflix, опублікованому у середу, 9 вересня.

(Відео користувача YouTube Netflix)

Спочатку цей фільм Афінеєвського мав назву Pray For Ukraine (Молитва за Україною). Минулого літа у Києві пройшов закритий показ цієї стрічки. У фільмі є відео, зняте журналістами Радіо Свобода під час подій Євромайдану.

У листопаді 2013 року після відмови тодішнього українського уряду від євроінтеграції у Києві розпочалися мирні акції, які згодом переросли у масові протести. У лютому 2014 року під час сутичок протестувальників із силовиками у центрі української столиці загинули понад сто осіб, сотні були поранені, найбільше з яких – 20 лютого. Більшість людей загинули від куль снайперів. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною сотнею. За даними Генпрокуратури, всього під час Євромайдану постраждали 2,5 тисячі людей, 104 з них загинули. У рамках справи про вбивства учасників Євромайдану та насильницьких дій проти них до суду передано 8 обвинувальних висновків.

XS
SM
MD
LG