Доступність посилання

ТОП новини

Кримська польова місія змінює формат діяльності


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Кримська польова місія з прав людини повідомляє, що зіштовхнулася з новими загрозами, викликами і перешкодами з боку як російської, так і української влади, які ускладнили здійснення незалежної роботи з моніторингу та захисту прав людини у Криму. Про це йдеться на сторінці правозахисної організації у Facebook.

У зв’язку з цим організація повідомила про те, що змінює структуру і формат своєї діяльності, пов’язаної з анексованим Кримом.

У Кримській польовій місії нагадали, що організація потрапила до так званого «патріотичного стоп-листа» Ради Федерації Росії, що загрожує кримінальним переслідуванням як учасникам організації, так і тим, хто з нею взаємодіє.

Також правозахисники зазначили, що Кабінет міністрів України ухвалив 4 червня 2015 року постанову №367, що регулює порядок в’їзду і виїзду з Криму, яка обмежує їхню подальшу роботу у Криму.

«Незважаючи на ці загрози та виклики, Кримська польова місія продовжує свою роботу, привертаючи увагу до порушень прав людини в Криму, наголошуючи на важливості дотримання міжнародних стандартів у цій сфері і неприпустимість перешкоджання роботі правозахисників і журналістів, які збирають інформацію про порушення прав людини на території Кримського півострова. Зараз ми раді вітати появу нових правозахисних структур, які працюють для захисту прав людини в Криму – Кримську правозахисну групу і Польовий правозахисний центр – і готові всіляко сприяти їхньому становленню та розвитку», – мовиться у повідомленні.

Сама Кримська польова місія тепер працюватиме у взаємодії з цими новими об’єднаннями, а також з організаціями коаліції «Ініціативна група з прав людини в Криму».

Правозахисники продовжують наполягати на необхідності постійної і, насамперед, міжнародної присутності у Криму з метою захисту прав.

Росія анексувала український Крим у березні 2014 року. Київ і захід не визнають це і вважають півострів територією України.

XS
SM
MD
LG