Доступність посилання

ТОП новини

У Ялті обіцяють побудувати кримськотатарську школу


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У Ялті представники окупаційної влади Криму обіцяють побудувати кримськотатарську школу. Такої домовленості досягнули під час зустрічі представники кримськотатарського населення ялтинського регіону з «головою адміністрації» міста Андрієм Ростенком, «віце-спікером парламенту» Криму Ремзі Ільясовим, «віце-прем'єром» Криму Русланом Бальбеком і «головою» Державного комітету міжнаціональних відносин Криму Зауром Смирновим.

Андрій Ростенко при цьому зазначив, що сподівається на допомогу влади при будівництві школи, повідомили у середу, 9 вересня, у прес-службі Ялтинської міськради.

«Голова» Державного комітету у справах міжнаціональних відносин і депортованих громадян Криму Заур Смирнов запевнив, що ініціатива голови адміністрації Ялти буде реалізована.

У загальноосвітніх установах Криму російською мовою навчаються 96,74% дітей. За даними «міністерства освіти» Криму, кримськотатарською та українською мовами навчаються 2,76% і 0,5% дітей відповідно.

Росія анексувала український Крим у березні 2014 року. Київ і захід не визнають це і вважають півострів територією України.

XS
SM
MD
LG