Доступність посилання

ТОП новини

За добу сепаратисти двічі обстріляли позиції сил АТО – штаб


У штабі АТО заявляють, що за останню добу сепаратисти на Донбасі двічі обстріляли позиції українських військових.

«Сьогоднішній день у зоні АТО знову був спокійний. З півночі і до 18-ї години бойовики двічі застосовували зброю. Проте обстріли наших позицій мали хаотичний і більше провокативний характер», – повідомив речник штабу АТО Анатолій Стельмах у середу увечері.

«На Луганщині о 8.10 злочинці обстріляли наш опорний пункт неподалік Щастя з гранатомета та стрілецької зброї. А близько 15-ї години по позиціях сил АТО у селищі Новомар’ївка, що неподалік Донецька, бойовики били з гранатомета», – зазначив Стельмах.

У середу вдень речник штабу АТО Анатолій Лисенко повідомив, що за минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції загинув один український військовий.

Сепаратисти повідомляють про відносний спокій на території, яку вони контролюють. За словами Едуарда Басуріна, який називає себе «заступником міністра оборони» угруповання «ДНР», сили АТО за минулу добу сім разів обстрілювали позиції сепаратистів.

Водночас сепаратистське угруповання «ЛНР» повідомляє про два порушення українськими військовими режиму перемир’я упродовж минулої доби. Обидва інциденти, стверджують бойовики, сталися вдень у районі Первомайська. Про жертви чи руйнування сепаратисти не повідомляють.

Згідно з Мінськими домовленостями, на лінії контакту від середини лютого мав діяти черговий режим припинення вогню, а важкі озброєння мали бути відведені. Проте перестрілки й обстріли, із застосуванням «відведених» озброєнь, тривали. Сторони звинувачували одна одну в порушеннях і провокаціях.

XS
SM
MD
LG