Доступність посилання

ТОП новини

Кожен день перебування Авакова на посаді шкодить країні – автомайданівці


Як Шкіряк захищав Авакова від Автомайдану
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:04:39 0:00

Активісти Авомайдану пікетували головне управління МВС у Києві під гаслом «Аваков уху їв». Учасники акції вимагали відставки міністра внутрішніх справ.

Біля входу до будівлі МВС активісти встановили казан з рибою та овочами, також розклали імпровізоване багаття. Серед причин для відставки учасники акції назвали відсутність реформ у відомстві, кадрових змін та переслідування критиків влади.

«Чому за півтора року його перебування в кріслі міністра у нас не скоротилось, а збільшилося число співробітників МВС? Подивіться на досвід інших країн, подивіться на досвід Грузії, де їхню кількість скоротили в шість разів, і прийшли нові люди. Аваков цього не робить. Ми бачимо тільки, що він багато пише у «Фейсбуці». Він піариться на здобутках Еки Згуладзе, але насправді він не звільняє корумпованих співробітників», – заявив активіст Автомайдану Сергій Хаджинов.

До пікетувальників вийшов радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк. Він заперечив звинувачення активістів, заявивши, що саме МВС – чи не єдине міністерство, де відбуваються реформи.

«Я хотів би, щоб мені назвали ще хоч одне міністерство в Україні, в якому розпочалось реальне реформування, про яке сьогодні можна не тільки говорити, а можна відчути і побачити і навіть доторкнутися. Я думаю, ви не знайдете», – заявив Шкіряк активістам.

Окрім того, радник міністра спростував інформацію автомайданівців про те, що колишній заступник голови МВС Сергій Чеботар далі працює в міністерстві.

Реагуючи на питання про кадрові зміни, Шкіряк повідомив, що за час роботи Авакова з міністерства звільнені 38 тисяч правоохоронців.

8 вересня міліція затримала в Одесі лідера місцевого Автомайдану Євгена Резвушкіна (йому інкримінують хуліганство і погрозу або насильство щодо працівника правоохоронних органів) та двох лідерів осередку «Правого сектору», яких звинувачують у викраденні людини.

Як повідомляє Facebook-спільнота «Автомайдан», сьогодні, 10 вересня, Резвушкіна відпустили «під домашній арешт, хоча суд мав відбутися лише завтра».

Голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі заявив 9 вересня, що не давав розпоряджень затримувати активістів в Одесі, а про факт затримання дізнався під час перебування в Києві.

XS
SM
MD
LG