Доступність посилання

ТОП новини

В Ужгороді купували спеціальний журнал, щоб його читали в АТО


В Ужгороді купували спеціальний журнал, щоб його читали в АТО
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:41 0:00

В Ужгороді відбулася незвична акція – «Купи журнал бійцю». Організатори закликали перехожих придбати український мілітарний журнал «Миротворець» – оплатити його видання. Відтак частину накладу відправлять військовим на схід України.

Юлія Дуб, активістка з Фундації регіональних ініціатив, каже, що видання цікаве для тих, хто перебуває на передовій. «Тут різні теми: про війну і мир, ситуацію в Україні і за кордоном, новітні технології. Є інтерв’ю з бійцями та волонтерами, – коментує дівчина. – Кожен, хто оплатить журнал, отримує наліпку, де може написати побажання бійцю. А також залишити адресу, щоб отримати відповідь зі сходу».

Щоб вкотре нагадати жителям, що за кілька сотень кілометрів іде війна і треба пам’ятати про тих, хто захищає мирне населення, дівчата влаштували також перформанс. Вони запевняли плакатами, що не потребують матеріальних цінностей, краще б хлопці захищали країну.

Редакцію журналу «Миротворець» очолює закарпатець Павло Гомонай, дописують у видання з усієї України. Публікації журналу, за словами редактора, систематизують військовий і соціопсихологічний досвід, набутий у конфлікті на сході України, а також осмислюють новітній феномен українського волонтерства, розкривають місце України у світовому контексті.

XS
SM
MD
LG