Доступність посилання

ТОП новини

«Газпром» заявив, що далі постачає газ на окуповану частину Донбасу


Російський газовий монополіст «Газпром» заявив, що далі продовжує постачання газу до окупованої частини Донбасу.

При цьому, як стверджував російському агентству «ТАСС» голова правління «Газпрому» Олексій Міллер, це постачання здійснюється нібито «за контрактом із «Нафтогазом України».

Росія ще з лютого цього року постачає на окуповану частину Донбасу газ через непідконтрольні України газовимірювальні пункти всупереч протестам Києва і відсутності заявок на таке постачання. При цьому в Росії твердять, ніби роблять це відповідно до контракту з Україною, і поданий туди обсяг газу входить до загального обсягу, наданого Україні, й заявляють, що продовжуватимуть таку практику.

У Києві ж наголошують, що це постачання прямо суперечить чинному контрактові, й наголошують, що не мають наміру оплачувати ці обсяги газу.

Певною мірою незаконність цих постачань непрямо визнає й сам «Газпром», бо не враховував їх у суми передоплати, яку наперед сплачувала Україна за законтрактований газ. Від липня Україна взагалі не закуповує газу в Росії. Однак у Москві все ж записують обсяги газу, направлені на окуповані території, в суму, як там заявляють, «газового боргу України».

XS
SM
MD
LG