Доступність посилання

ТОП новини

Росія: один з фігурантів «Болотної справи» заявляє про побиття невідомими


Пікети на підтримку в’язнів «Болотної справи» у Петербурзі, Росія, 6 травня 2015 року
Пікети на підтримку в’язнів «Болотної справи» у Петербурзі, Росія, 6 травня 2015 року

Один із фігурантів справи, порушеної проти групи росіян, яка проводила акції протесту на Болотній площі Москви у травні 2012 року, Микола Кавказький заявляє про побиття двома невідомими. Про це він написав на своїй Твіттер-сторінці.

«Чоловіки, які мене побили, були п’яними…Один з нападників затриманий», – написав Кавказький.

Він повідомив, що зазнав нападу, коли повертався із засідання партії «Яблуко» і мав в руках агітаційні матеріали. Зловмисники, за словами Кавказького, вдарили його близько 30 разів, але серйозних травм він не отримав.

Довідку про побої Кавказький передав правоохоронцям.

Микола Кавказький був звинувачений в Росії за участь в масових заворушеннях під час протесту на Болотній площі. Звинувачення з нього зняли в 2013 році відповідно до умов амністії. Чоловік наполягає, що не винуватий.

6 травня 2012 узгоджена з владою Москви опозиційна хода завершилася бійками демонстрантів з поліцією. Було порушено справу про масові заворушення, в якій фігурувало понад 30 осіб. 18 людей засудили, 13 амністували. Нікого з обвинувачених не виправдали. Більшість обвинувачених провину заперечує. Правозахисники називають «Болотну справу» політично мотивованою.

XS
SM
MD
LG