Доступність посилання

ТОП новини

У Кремлі не коментують будівництво військової бази поблизу України


Дмитро Песков
Дмитро Песков

У Кремлі не коментують повідомленням про будівництво російської військової бази в прикордонному з Україною районі. Прес-секретар президента Росії Дмитро Песков 10 вересня заявив, що з цього приводу слід звертатися в Міністерство оборони Росії. Коментарів від цього відомства також не було.

У НАТО 10 вересня повідомили Радіо Свобода, що занепокоєні повідомленням про будівництво в Росії нової військової бази поблизу кордону з Україною, вважаючи це «продовженням спроб Росії дестабілізувати ситуацію в Україні».

Перед цим агентство «Ройтерз» оприлюднило матеріал про будівництво в Росії нової величезної військової бази зі складами озброєнь і казармами на кілька тисяч військових недалеко від українського кордону з Харківською і північчю Луганської областей. На думку агентства, це свідчить, що Кремль «окопується» задля тривалого протистояння з Києвом.

Агентство також навело дані з офіційного сайту державних закупівель Росії zakupki.gov.ru, за якими Міністерство оборони Росії замовило будівництво 300-гектарної бази в Солотях Белгородської області біля містечка Валуйки з дев’ятьма казармами на 3500 солдатів, житловим комплексом більш як на 1000 помешкань, складами для ракет, артилерії і боєприпасів на понад 6000 квадратних метрів, спортивним комплексом і шпиталем на 50 місць із можливістю його розширення «в разі великого напливу поранених».

Росія, всупереч численним доказам, продовжує заперечувати свою причетність як держави до підтримуваного нею збройного сепаратизму в частині сходу України і наявність там своїх регулярних військ, а постійну присутність десятків тисяч російських військовослужбовців біля самого кордону з Україною пояснює звичайними військовими навчаннями на своїй території.

XS
SM
MD
LG