Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: жоден російський танк і жоден солдат не залишили Україну


Петро Порошенко (©Shutterstock)
Петро Порошенко (©Shutterstock)

Президент України Петро Порошенко заявляє, що російські військові і техніка не залишали Донбас. Як заявив глава держави на 12-й щорічній зустрічі «Ялтинської європейської стратегії» (YES) у Києві, дані розвідки підтверджують факт наявності на території України російської військової техніки і російських солдатів.

«Жоден російський солдат, жоден російський танк не повернулися до Росії, на жаль. Наші розвідувальні джерела разом з нашою супутникової розвідкою підтверджують і наші трансатлантичні партнери підтверджують, що в Україні є місце, куди просто не дозволяють доступ спостерігачам ОБСЄ», – заявив Порошенко.

За його словами, Україні «точно відомо», де розміщені російська артилерія, російські танки, ракети, пускові установки і російські солдати.

Росія, всупереч численним доказам, продовжує заперечувати свою причетність як держави до підтримуваного нею збройного сепаратизму в частині сходу України і наявність там своїх регулярних військ, а постійну присутність десятків тисяч російських військовослужбовців біля самого кордону з Україною пояснює звичайними військовими навчаннями на своїй території.

XS
SM
MD
LG