Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: на Донбасі за добу загинули 2 військових, 4 поранені


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

Двоє військових загинули, четверо були поранені на околиці села Троїцьке Попаснянського району Луганської області. Як повідомляє речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко, вранці 10 вересня бійці підірвалися на міні ОЗМ-72.

Водночас, за його словами, вчора на сході України встановилося повне затишшя. «Вперше у цьому році не було зафіксовано жодного ворожого обстрілу українських позицій і населених пунктів. Польотів безпілотників противника на сході України вчора також не було. Таким чином, можна говорити про виконання першого пункту мінських домовленостей. Водночас надзвичайно важливо, щоб така ситуація зберігалася і надалі – від цього залежить мирне врегулювання конфлікту», – сказав Лисенко.

За інформацією українських спецслужб, на окремих ділянках фронту бойовики проводять демонстративне відведення важкого озброєння, імітуючи виконання мінських угод. «Водночас по всій лінії зіткнення продовжують зберігатися значні сили ворога. Досі не виведені зі сходу України російські вояки та техніка», – додав речник.

Раніше сьогодні президент України Петро Порошенко заявив, що вперше за півтора року впродовж 24 годин не було жертв і пострілів на сході країни.

Місцева влада Луганщини 10 вересня повідомляла про загибель одного і поранення п’яти військових через підрив на розтяжці біля Троїцького.

Згідно з мінськими домовленостями, на лінії контакту від середини лютого мав діяти черговий режим припинення вогню, а важкі озброєння мали бути відведені. Проте перестрілки й обстріли, і з застосуванням «відведених» озброєнь, тривали. Сторони звинувачували одна одну в порушеннях і провокаціях.

Наприкінці серпня на переговорах у Мінську тристороння контактна група щодо мирного врегулювання в Україні, а також представники проросійських сепаратистів домовилися про чергове припинення вогню з 1 вересня у зв’язку з початком навчального року.

XS
SM
MD
LG