Доступність посилання

ТОП новини

Український військовий самовільно перейшов адмінкордон із Кримом – Держприкордонслужба


Український військовий увечері 10 вересня перетнув адміністративний кордон із Кримом і зник на території окупованого півострова. Про це Радіо Свобода повідомили у відділі з питань взаємодії зі ЗМІ та зв’язків із громадськістю Держприкордонслужби.

«Близько 18:00 під час проведення інженерних робіт з облаштування пункту в’їзду-виїзду Чаплинка (Херсонська область) один із військовослужбовців, який у березні був призваний по мобілізації, самовільно залишив місце виконання робіт і зник на тимчасово окупованій території Криму», – розповів співробітник Держприкордонслужби Сергій Якимець.

Військова прокуратура Херсонського гарнізону проводить службове розслідування за цим фактом.

Це вже другий за останній місяць випадок зникнення українських військових в окупованому Криму. 5 вересня зникли троє військовослужбовців 79-ї окремої аеромобільної бригади.

Пізніше Прикордонна служба ФСБ визнала, що затримала трьох українських військових, звинувативши їх в незаконному перетині кордону, але обіцяла передати їх Україні.

У Генштабі ЗСУ заявили, що Росія має негайно повернути незаконно утримуваних десантників на підконтрольну України територію.

XS
SM
MD
LG