Доступність посилання

ТОП новини

У Молдові на 13 вересня скликають масову акцію протесту


Намети протестувальників у Кишиневі
Намети протестувальників у Кишиневі

Лідери руху «Гідність і правда» у Молдові скликають масову акцію в столиці країни Кишиневі на 13 вересня.

Рух закликає до відставки президента Ніколає Тімофті і голів кількох антикорупційних установ, а також закликає до проведення дострокових парламентських виборів у березні.

Організатори протесту зустрілися 10 вересня із прем’єр-міністром країни Валеріу Стрелецем і повторили свої вимоги до відставки уряду і формування «нового політичного класу».

Голова уряду відкинув ці вимоги, але висловив готовність вести переговори з протестувальниками щодо їхніх неполітичних застережень, зокрема нещодавніх підвищень тарифів на електрику, а також розслідування банківського скандалу 2014 року, коли з трьох банків зник понад мільярд євро.

За деякими даними, лідери руху «Гідність і правда» можуть використати новий мітинг для обговорення перетворення руху на політичну партію.

Цей протест має відбутися через тиждень після того, як 6 вересня десятки тисяч людей протестували на вулицях Кишинева, витупаючи проти корупції. Це був найбільший протест у пострадянській історії Молдови.

Учасники багатолюдної демонстрації під вечір того дня розійшлися, але залишили на центральній площі міста кількадесят своїх наметів.

XS
SM
MD
LG