Доступність посилання

ТОП новини

У МОМ заявили про рекордне число мігрантів, що перетнули Середземне море


(архівне фото)
(архівне фото)

Міжнародна організація з міграції заявила, що з початку цього року Середземне море перетнув у бік Європи 432 тисячі 761 біженець і мігрант.

Ця кількість рекордна і вже більш як удвічі перевищила загальне число таких біженців і мігрантів за весь минулий рік, мовиться в повідомленні.

При цьому, за даними організації, практично всі вони прибули до двох країн – Греції й Італії: до Греції морем дісталися 309 тисяч 356 людей, до Італії ще 121 тисяча 139.

Крім того, Середземне море перетинали прибульці ще тільки до двох європейських країн: 2 тисячі 166 до Іспанії і 100 осіб до Мальти.

Німеччина тим часом повідомила, що лише з початку цього року туди прибули близько 450 тисяч біженців. Із них 37 тисяч прибули тільки за перші вісім днів вересня. Як повідомила міністр оборони Урзула фон дер Лаєн, Німеччина привела в готовність на майбутні вихідні чотири тисячі військових, завдання яких – допомагати приймати біженців.

Європейський союз планує розподілити 160 тисяч біженців по тих країнах ЄС, куди ті не прибувають самостійно, за обов’язковими квотами. Низка країн-членів, у першу чергу східноєвропейських, категорично відкидає це.

Міністри внутрішніх справ країн Євросоюзу мають зустрітися наступного тижня, щоб обговорити нинішню кризу з біженцями, яку називають найгіршою з часів Другої світової війни.

XS
SM
MD
LG